Ayah Tembak Mati Anak Perempuannya yang Janda Setelah Melahirkan Bayi

2 ulasan
 
Seorang lelaki Jordan ditangkap dan dikenakan dakwaan pembunuhan kerana menembak anak perempuannya yang janda selepas melahirkan bayi kembar dihospital. Demikian dilapor AFP, Selasa (5/9/2011).

"Pasukan penyelidik di Amman mendakwa lelaki tersebut setelah mengaku menembak anak perempuannya yang berusia 24 tahun pada Sabtu lalu di Deir Alla, Jordan Valley," demikian disampaikan pegawai berkaitan.

Bapanya, seperti dilaporkan pegawai berkaitan, mengaku terkejut anak perempuannya hamil dan marah sehingga dia menembaknya sehingga mati. Anak perempuannya menjanda selama empat tahun dan kehamilannya dianggap sesuatu yang sangat memalukan.

"Pelaku mengatakan akan memeriksa keadaan anak perempuannya, lalu menembaknya di bahagian kepala," demikian kata ketua RS, Ahmad Hwarat, tempat kejadian itu berlaku.

Pembunuhan adalah sesuatu yang dihukum dengan hukuman mati di Jordan tetapi pembunuhan "honour killings" di mahkamah sering hukumannya dikurangkan kerana permintaan keluarga. Sekurang-kurangnya 15-20 perempuan dibunuh setiap tahun di negara-negara Arab walaupun kerajaan tempatan sudah berusaha untuk mencegahnya.

2 Responses so far.

  1. Salam Aidilfitri.... Inilah bila terlalu mengikut adat .... si bapa tak fikir apa akan jadi kepada kedua cucu kembarnya....

  2. Unknown says:

    Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Iklan

sila klik ~ Jus Hebat Untuk Lelaki dan Wanita

sila klik ~ Bisnes Tanpa Modal Walau Sesen Pun - Komisyen 100 - 200 peratus

sila klik ~ RM 1.00 setiap pendaftaran

Komen sajer ler...