Pengantin PerempuanTak Muncul, Pengantin Lelaki Nikah Pengapit Pengantin

0 ulasan
 
Untuk menghindari rasa malu kerana pengantin perempuan tak muncul ketika upacara pernikahan, seorang mempelai lelaki memujuk pengiring pengantin agar bersedia menjadi pasangan hidupnya.

Awalnya keduanya sepakat bahawa itu upacara itu adalah pernikahan palsu. Namun, ia kemudian jatuh cinta dan memutuskan untuk benar-benar menikahi pengiring pengantin perempuan tersebut.

Dikutip BBC, upacara pernikahan ini dilangsungkan November lalu di Taiwan. Namun, kedua mempelai bertengkar dalam soal jumlah tamu yang akan diundang.

Pertengkaran ini membuat mempelai wanita tidak hadir di acara pernikahan.

Agar tidak merasa malu di hadapan para undangan, mempelai lelaki meminta pengiring pengantin menjadi mempelai wanita.

Setelah pernikahan itu, si lelaki membawa kes ini ke pengadilan Taiwan. Mahkamah menjatuhkan hukuman denda kepada si mempelai wanita yang tak hadir itu, agar membayar 8.620 dolar AS sebagai pampasan kepada mantan calon pengantin lelaki.
Readmore...

Remaja berpuasa dan buat maksiat di bulan Ramadan

0 ulasan
 
Tindakan segelintir pasangan memadu kasih, termasuk berpakaian mencolok mata di kawasan rekreasi bukan saja mengecewakan pengunjung, tetapi mencemarkan kesucian Ramadan.

Golongan berkenaan tanpa segan silu duduk berduaan dan berbuat aksi hangat di tempat terbuka seolah-olah mereka hidup bersendirian di dunia tanpa peduli perasaan pengunjung yang hendak mengambil angin di kawasan berkenaan.


Apakah mereka ini tidak menyedari perbuatan mereka mencemar kesucian Ramadan dan memalukan umat Islam.

Lebih menyakitkan hati, kawasan taman dan rekreasi yang menjadi tempat mereka melepaskan hawa nafsu seolah-olah milik mereka saja dan pengunjung lain seperti tidak wujud di kawasan berkenaan dan tindakan kumpulan remaja ini menyebabkan ramai ibu bapa segan membawa anak-anak beriadah di situ.
Readmore...