KAMI TERLALU KENYANG MEMFITNAH PAKATAN

0 ulasan
 
Kami terlalu kenyang memfitnah Pakatan Rakyat...ini tanda kenyang kami!


Tiada Tempat Bagi Ketuanan Melayu (Baik Punya Statement)

Apa akan terjadi agaknya bila statement ‘Tiada Tempat Bagi Ketuanan Melayu’ diucapkan oleh pemimpin2 Pakatan Rakyat terutamanya dari DAP? Adakah gambar-gambar mereka akan dibakar, dikencing @ dipijak?

Apabila Penasihat Gerakan sendiri yang bercakap begitu, kemana menghilangnya pendekar2 ‘Parti Cap Keris’yang begitu bersemangat sekali mempertahankan hak2 ketuanan Melayu?Penasihat parti Gerakan, Tun Dr Lim Keng Yaik berkata tiada mana-mana kaum mempunyai hak untuk menjadi tuan kepada kaum lain di negara ini.

Oleh itu kata bekas presiden parti tersebut, tiada ruang bagi ketuanan Melayu, Cina atau India di Malaysia. Tambahnya lagi, jika ada sesiapa yang mendukung ketuanan Melayu maka orang itu adalah seorang ektremis rasis.

Lim menggesa semua ahli parti itu supaya bercakap terhadap mereka yang mendukung isu ketuanan Melayu, walaupun ia boleh mengakibatkan mereka diheret ke penjara.

Bekas menteri kabinet itu berkata, ketuanan Melayu harus dibantah walaupun ianya didokong oleh Umno.

“Mengapa diam diri? Adakah kamu takut masuk penjara? Jangan bimbang... Jika kamu masuk penjara, saya lawat kamu setiap hari dan membawa bersama sup ’shark fin’.” kata Lim Keng Yaik.

~UMNO bermuka-muka dalam mempertahankan isu yg berkaitan dgn ketuanan melayu~
Readmore...