PAS AKAN HILANG NILAI JAMAAH ISLAMIYAH JIKA TERUS BERSAHABAT DENGAN UMNO

0 ulasan
 

Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat dilaporkan berkata pihak yang berkeras menyokong cadangan kerajaan perpaduan sebagai tidak mendengar nasihat dan cuba membelakangkan kuasa beliau sebagai Mursyidul Am PAS.


"Bagaimanapun sebagai pemimpin parti, saya akan terus menasihatkan ahli, walaupun ada yang tidak mendengarnya," katanya dalam laporan Bernama.


"Isteri boleh jadi buat salah kepada suami, dan suami boleh jadi buat salah kepada isteri, anak boleh jadi buat salah kepada ibu bapa. Begitu jugalah dalam politik," katanya kepada pemberita selepas menerima kunjungan Menteri Mentor Singapura Lee Kuan Yew, di pejabatnya di Kota Darulnaim, di Kota Bharu hari ini.


Katanya, beliau tetap dengan pendiriannya bahawa mereka yang mempertahankan idea pembentukan kerajaan perpaduan seperti yang disarankan presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai “boneka Umno”.


Khamis lalu, Nik Aziz membidas pemimpin parti itu yang mempertahankan saranan membentuk kerajaan perpaduan dengan menyifatkan mereka "boneka Umno".


Nik Aziz dilaporkan berkata beliau tak boleh lari daripada keputusan Muktamar PAS di Ipoh tahun lalu untuk menyokong Pakatan Rakyat.


Beliau juga dilaporkan berkata suara sumbang dari PAS untuk buat kerajaan perpaduan ini adalah boneka Umno.


Laporan minggu lalu itu turut memetik Nik Aziz sebagai berkata, isu kerajaan perpaduan ini ditimbulkan oleh presiden PAS, bukannya menggambarkan kehendak PAS.


"Presiden ini ketua bagi pertubuhan, dan pertubuhan tidak buat keputusan, itu kenyataan peribadi," katanya dalam laporan tersebut.


Ketika MC berura-ura mahu keluar dari gagasan BARISAN NASIONAL (BN), Presiden PAS dan Timbalan Presiden pulak dok kalut nak berbuat baik dengan UMNO dengan gagasan baru KERAJAAN PERPADUAN. Tak guna berbuat baik dengan UMNO ni.....Dalam UMNO sendiri pun dah celaru biru. Pemimpin rasuah, kronisme dan kebanayakannya adalah penyamun duit dan harta rakyat.


Saya cukup hairan, pasai apa Presiden PAS sangat-sangat nak berbaik dengan UMNO. Kononnya dalam Islam berdosa kalau kita tolak dengan orang yang nak berbincang dengan kita. Presiden kena sedar bahawa UMNO tu dah nak hancur dan nak mampus. Maka dia akan runtun PAS untuk bina semula kekuatan. Apabila dia kuat nanti, maka UMNO tulah juga yang akan melingkup dan menjahanamkan PAS.


Dengarlah kata dan nasihat MURSYIDUL AM PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz. kalau tak mau dengag cakap dia, Presiden nak dengag cakap sapa lagi? Nak dengag cakap Tun Mahathir ka? Atau Presiden dah lupa ka bahawa Kerajaan PAS Terengganu lingkup adalah kerana MB dan juak-juak dari PAS juga yang menjahanamkan mandat rakyat kepada Kerajaan PAS Terengganu. Pikiaglah, MCA pun mahu cabut..kita pulak dok terhegeh-hegeh nak tunjuk baik dengan UMNO..

Iklan

sila klik ~ Jus Hebat Untuk Lelaki dan Wanita

sila klik ~ Bisnes Tanpa Modal Walau Sesen Pun - Komisyen 100 - 200 peratus

sila klik ~ RM 1.00 setiap pendaftaran

Komen sajer ler...